מתי טלפון נייד הופך להיות מסוכן?

שאלות למחשבה:

  • מדוע המתנגדים לקיום אנטנות סלולריות (אנטנות הממסר) אינם מבקשים לחוקק חוק שיגביל כל אדם לשוחח ב- טלפון נייד במקומות פומביים, ברכבת, באוטובוס, במונית, ברחוב, במסדרונות מוסדות ציבוריים וכד'?

  • כמה מהמתנגדים להקמת אנטנות סלולריות ליד ביתם משתמשים בעצמם, כמעט ללא הגבלה, בטלפון הנייד שלהם?

  • הידעתם כי הטלפון הנייד שלכם מקרין לראשכם קרינה בעוצמות פי אלף ויותר מזו המגיעה אליכם מאנטנות הממסר, גדולות וקרובות ככל שתהינה?

    הסבר:
    לצורך המחשה, נניח כי טלפון נייד מקרין 0.1 ואט הספק אפקטיבי מוקרן (ERP) וכי אנטנות הממסר החזקות ביותר משדרות בהספק אפקטיבי מוקרן של 1000 ואט (פי 10,000 יותר מהטלפון הנייד). לפי הנחות אלו אנטנת ממסר במרחק של 300 מטרים מקרינה כמו טלפון נייד הנמצא במרחק של 3 מטרים מכם. בפועל, אנטנות הממסר משדרות כששית ואף פחות מההספק הנ"ל ואילו הטלפונים הניידים שלכם מסוגלים להגיע להספק לפחות פי 6 (0.6 ואט). הטלפון הנייד שלכם ישדר בעוצמה חזקה יותר, ככל שתתרחקו מאנטנות הממסר.
    המסקנה: המכשיר הנייד שלכם מקרין לראשכם עוצמה גדולה יותר מאשר כל אנטנת ממסר גדולה ככל שתהיה.

    תמונת מצב:
    עצם הקמת רשתות סלולריות והשימוש הבלתי מבוקר בהן, כמקובל בחברה הישראלית, כבר גרם נזק בריאותי משמעותי למשתמשים ולאלו אשר בסביבתם. אין כיום חוק או תקנה המגבילים בפועל ומאפשרים אכיפה של ממש של עוצמת הקרינה המירבית הנפלטת מטלפונים ניידים. תוצאה מכך כבר נפגעה בריאותם של אנשים רבים. כל עוד רשויות החוק לא יפעלו לשינוי המצב יפגעו מדי יום אנשים רבים נוספים.

    מי שחושש מהשפעות הקרינה הסלולרית צריך להיות מעוניין בפיזור רחב ככל האפשר של אנטנות, שכן פיזור אחיד של אנטנות (ממסר) יאפשר למכשירים הסלולריים לשדר בעצמות נמוכות בהרבה. ההיסטריה של הציבור (שלחץ להרחיק את אנטנות הממסר), כבר גרמה לחשיפת משתמשים (ואלו הנמצאים סמוך להם) לקרינה בעוצמות גבוהות בהרבה.

    טוב יעשו ראשי הערים והארגונים, המתנגדים להצבת אנטנות אם יפקידו את הנושא בידיהם של מומחים - מומחי בריאות בלתי תלויים (שאינם מושפעים מחברות הסלולר) והן מומחים (בלתי תלויים) לקרינה ולתקשורת רדיו.

    אז מה עושים בינתיים?
    לפני שאתם תוקפים את כל העולם ובאים בטענות לאחרים, למדו את הנושא.

    דעו כי גודל האנטנות, מספרן וצפיפותן אינו הגורם לנזק פיסיולוגי (אולי לנזק פסיכולוגי). ברמה העקרונית פיזור אנטנות יש בו כדי לתרום לשיפור אמינות התקשורת בעוצמות נמוכות יחסית, הן של הטלפונים הניידים והן של רשת הממסרים. אנא, התחשבו בעצמכם ובסביבתכם הקרובה. לפני שישופר מערך האנטנות, אל תפעילו את הטלפון הנייד שלכם בסמוך לאחרים, כדי לא לפגוע בהם! אם כולם יעשו זאת, ייטב לכולנו.

    הרחיקו את אנטנות מכשיר הטלפון הסלולרי שלכם מראשיכם, השתמשו בדיבורית ברכב ובדיבורית אישית, שלפו את האנטנה בזמן שיחה וקצרו את משך השיחה, כדי להקטין את מידת החשיפה שלכם לקרינה המשודרת על ידי המכשיר הנייד.

    תמכו בגופים המציעים לפתור את הבעיה בדרך של הידברות עם גורמי השלטון וחברות הסלולר. שריפת אנטנות וחרמות לא יועילו לפתרון הבעיות.

    יחד עם זאת, אין להיכנע לתכתיבים של גופי הפיקוח כל עוד הם עצמם לא מקיימים את החוק כלשונו (שלא לדבר על הביריונות שמפגינות חברות הסלולר).

    על האפקטים הביולוגיים הלא רצויים כתוצאה של שידורי רדיו, ר' כאן.
    וכן ר' תשובות לשאלות נפוצות על אנטנות סלולריות

  • האמת לגבי טלפונים סלולריים

    מחקר מצא קשר בין שימוש בסלולרי לבעיות זיכרון בנוער מחקר חדש שנערך בשווייץ קושר בין חשיפה ארוכת טווח לקרינה סלולרית לפגיעה בזיכרון בקרב בני נוער. הקשר בין יכולת הזיכרון והחשיפה לקרינה היה בולט יותר בקרב בני נוער שהחזיקו את הטלפון הנייד בצד הימני של הראש. יש פתרונות...

     


    הועלה ליוטיוב ע"י גל וייס בתאריך 13 בספט׳ 2020

     

    הרצאה של ד"ר דברה דיוויס באוניברסיטת מלבורן בשנת 2015

    מה אנחנו יודעים, מה אנחנו צריכים לגלות ומה צריכים לעשות עכשיו?

    ד"ר דברה דייוויס מומחית בעל שם עולמי בנושא קרינה אלקטרומגנטית מטלפונים ניידים ומכשירים אלחוטיים אחרים. הרצאתה ניתנה בתוקף היותה פרופסור אורחת לרפואה בבית הספר לרפואה בהדסה באוניברסיטה העברית, ופרופסור אורחת לרפואה באוניברסיטת אנדוקוז מאיס, טורקיה.

    מהן ההשפעות הבריאותיות של טלפונים ניידים וקרינה אלחוטית? אוסטרליה אמנם הובילה את העולם בתקני בטיחות, כולל חקיקת חגורות בטיחות חובה, אריזות רגילות על סיגריות וחקיקה בנושא גילוי מוצרים ומזון, אך היא נופלת מאחור בטיפול בנושאים המשמעותיים הקשורים לשימוש בטלפון הנייד. בהרצאת דיקן זה, האפידמיולוג והמומחה לקרינה אלקטרומגנטית, ד"ר דברה דייוויס, יתווה את התפתחות הטלפון הנייד והסמארטפון, ויספק רקע לתקנים הנוכחיים בני 19 שנה לבטיחות קרינה (SAR), להתפתחויות מדיניות ולחקיקה בינלאומית. יוצגו מחקרים גלובליים חדשים על ההשלכות הבריאותיות של קרינה ניידת / אלחוטית, כולל חשיפה וסיכונים של ילדים.

    ד"ר דברה דייוויס היא מומחית בעלת שם עולמי בנושא קרינה אלקטרומגנטית מטלפונים ניידים ומכשירים אחרים המשדרים אלחוטיים. כיום היא פרופסור אורחת לרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בהדסה, ופרופסור אורחת לרפואה באוניברסיטת אנדוקוז מאיס, טורקיה. ד"ר דייויס ייסדה את המרכז לאונקולוגיה סביבתית במכון לסרטן מאוניברסיטת פיטסבורג - המכון הראשון מסוגו בעולם, שבחן את הגורמים הסביבתיים התורמים לרוב מקרי הסרטן.

    בשנת 2007 הקימה ד"ר דברה דייוויס אלכ"ר המקדם אמון הציבור למען בריאות סביבה, באמצעות מחקר וחינוך בסיסיים אודות סכנות בריאותיות סביבתיות. ד"ר דייוויס נבחרה ע"י הנשיא קלינטון להוביל את המועצה לחקירת בטיחות כימית וסכנות בארה"ב בין השנים 1994–1999, סוכנות מבצעת עצמאית שחקרה מניעת תאונות כימיות. כיועצת בכירה לשעבר של עוזרת המזכירה לבריאות במחלקת הבריאות ושירותי האנוש, היא ייעצה לפקידים מובילים בארצות הברית, האומות המאוחדות, הסוכנות האירופית לאיכות הסביבה, ארגון הבריאות הפאן אמריקני, ארגון הבריאות העולמי והבנק העולמי.

    ד"ר דייויס בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה פיזיולוגית ותואר שני בסוציולוגיה מאוניברסיטת פיטסבורג, 1967. היא סיימה תואר דוקטור ללימודי מדעים באוניברסיטת שיקגו כעמיתת בוגרי קרן דנפורת, 1972 ותואר שני ב- M.P.H. באפידמיולוגיה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס כעמית פוסט-דוקטורט בכיר הלאומי לסרטן, 1982. היא כתבה יותר מ -200 פרסומים ופורסמה ב- Lancet ובכתב העת של איגוד הרפואה האמריקני וכן ב- American Scientific ובניו יורק. טיימס.